Beter fotograferen door kennis en inzicht

Hoe maak je een goede foto? Welke kennis is hiervoor nodig? Het type camera is minder belangrijk dan wat er mee gedaan wordt. Met andere woorden; iemand met een uitgebreide spiegelreflex, maar een chronisch gebrek aan vaardigheid en visie, zal minder indrukwekkend fotograferen, dan iemand met een simpele compact camera die wel de juiste kennis bezit. Weten wat de (on)mogelijkheden van het toestel zijn, geeft al een voorsprong. Als dit gecombineerd wordt met een beeldend en artistiek gevoel, dan is een nieuwe fotograaf geboren! De lezing bestaat uit twee gedeelten.

Eerst komen alle basisbegrippen aan bod. Belichting, witbalans, compositie, contrast, scherptediepte, selectieve scherpte, kleurgebruik en perspectief worden met duidelijke voorbeelden besproken.
Het tweede deel speelt in op creatief en gevarieerd fotograferen. Tips over invulflitsen, schaduw verzachten, tijdstip van de dag, de gulden snede, invoerende lijn, diagonalen, in of uit het midden, kijkrichting, tegenlicht, vorm en kleur. Het komt allemaal aan bod.

In één avond tijd wordt kennis opgefrist en bijgebracht. Het biedt de mogelijkheid om een hoger fotografisch niveau te bereiken.

Wilt u meer informatie of deze lezing boeken, neem vrijblijvend contact op.